OM MEG

Jeg er ei kreativ dame  med mange jern i ilden (jeg syns det blir litt cheesy å si jente når en passert de magiske tredve, selv om jeg definitivt er mer jentete enn damete). Jeg er mamma, kone og hundemor. Jeg kan si, med hånden på hjertet, at jeg "lever for å skape". Jeg liker rett og slett å lage ting. Når jeg ikke fotograferer, gjør grafiske greier, er mamma, kone eller hundemor - altså på "fritiden" - så syr jeg. Jeg blir på en måte litt mer levende når jeg får lage noe. Da flyter tiden avgårde, og jeg bare "ER". Så, jeg er heldig som får drive med de tingene jeg gjør, for det gjør meg "HEL".


Jeg freelancer for både privatpersoner og bedrifter, og elsker det jeg gjør!
Jeg er nok litt nerdete, for på nattbordet mitt står det ikke en vakker vase med en fersk blomst oppi, til fryd og forlystelse for øyet (selv om jeg ikke hadde hatt noe i mot det da). Neida, der ligger det stabler med fotoblader, fotobøker, designbøker, tekniske bøker, syblader, og en og annen vanlig skjønnlitterær bok (om man kan kalle krim og chick-lit for det da). Og skisseblokka!!! For all del, GLEM IKKE skisseblokka! Den MÅ jeg ha ved siden av sengen, for mange av de gode idéene kommer gjerne på kvelden når roen har senket seg i huset.Jeg bruker mye tid på å holde meg oppdatert, og å hente ny inspirasjon fra verden rundt oss. Det er viktig å kikke litt rundt seg og se hva som rører seg i samfunnet vårt.

Jeg har ganske mye utdannelse, og kan skilte med en Bachelorgrad med vekt på Sosiologi og Pedagogikk fra UiO og Høyskolen i Vestfold (den er generell og heter faktisk det), svennebrev som Kjole- og Draktsyerske, og så er jeg utdannet Grafisk Designer ved Norges Kreative Fagskole i Tønsberg. I tillegg er jeg lidenskapelig opptatt av Foto. Her er jeg stort sett selvlært, men har noen fotokurs bak meg, bla.a portrettfoto/lyssettingskurs. Den kompetansen dette gir til sammen, bruker jeg aktivt når jeg jobber.

Etterhvert som interessen for foto bare har økt i årenes løp, har jeg også oppgradert og avansert i forhold til utstyr. Jeg jobber i dag med min Cannon EOS 7D, og har proff-optikk til denne. I tillegg har jeg lys som jeg kan ta med meg hvor som helst. Jeg har etterhvert utviklet en forkjærlighet for portrettfotografi, og elsker å feste mennesker og dyr på minnebrikken. Jeg er ikke tilknyttet noe studio for tiden, men jeg har som sagt portabelt utstyr, og derfor er jeg også veldig fleksibel i forhold til at jeg kan ta bilder over alt. Jeg er veldig glad i naturlig lys, og prøver å utnytte dette der jeg kan. Jeg skyter alltid i RAW-format og fremkaller mine bilder i Adobe Lightroom.

Jeg jobber på en MacPro (altså en sånn svæææring - ikke en liten laptopp), bruker en 21" EIZO FlexScan skjerm (som er ypperlig for bildebehandling og grafisk arbeide), scanner med en Epson Perfection V600 Photo-scanner og printer bilder på en Epson Stylus PRO 3800 på proffesjonelt fotopapir. Og så er mine viktigste arbeidsverktøy - foruten all "hardwaren" - adobe CS5. Der har jeg alle programmene jeg trenger for å gjøre en profesjonell og bra jobb for mine kunder.

Ellers går tiden med til datteren vår på tre, pappamannen som jeg er gift med og våre to firbente gutter Jonas & Louis. Eller, det vil si, Jonas er på husmorferie hos mormor og morfar i nord, men mamsen begynner nå å savne gutten sin nå, så han kommer vel hjem om ikke så lenge håper jeg. Er i utgangspunktet også nokså hestegal, men siden døgnet ikke har mer enn 24 timer, så får den interessen bare ligge å slumre litt til prinsessa blir gammel nok til å bli med mamma i stallen...hihi! (Ja, her er planene klare, og prinsessa elsker "HÆÆÆSTA" allerede...hihi!).

Ta deg en kikk og rusle litt rundt i bloggen min, og så blir jeg glad for en koselig kommentar eller to...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...