06 mars 2010

Alle bildene - hva gjør man egentlig med dem?

Som sikkert noen har fått med seg, så er jeg en ivrig hobbyfotograf. Etter at prinsessa kom til verden har også antall bilder ekspandert med rakettfart, samtidig som tiden til å "fremkalle" disse og redigere dem har minsket i stort sett samme grad....Du skjønner, jeg tar stort sett alle bildene mine i et format som heter RAW, og da må jeg inn i et digitalt mørkerom (jeg bruker et program som heter lightroom, og det tilhører Adobefamilien for den som lurte på det), og dette tar faktisk mer tid enn jeg stror sett har til overs...For, som sikkert de fleste har fått med seg, så har jeg en million baller i lufta samtidig, og da er det ikke så lett å få tid til alle ballene på en gang....Men, nå kjenner jeg at det er på tide å få ordenpå bildene, og gi litt ekstra tid til akkurat DEN ballen.

Det går mot vår virker det som, og masse nye bildemuliheter kommer fremover, og da er det jo ikke så motiverende å vite at man allerede har over 15000 bilder!!!!! som ligger og skulle vært gått igjennom og enten "fremkallt" eller kastet. For, det er jo alltid noen bilder som ikke blir nrukanes til noe, og de er jeg IKKE flink å slette med en gang...så nå ligge de der på HD´en min og bare tar opp plass, så nå bare MÅ noe gjøres!

Og det verste av allt...jeg gleder meg sånn til å få ordning og reda i bildene mine. Lage bildebøker, og få satt dem på pappir (Ja, for etter at digitalkameraenee inntok vårt hus, er det bare å innrømme at det ikke finnes så mange papirbilder her lenger...Og det er jo litt dumt, så det må man få gjort noe med!!!

Så sånn er det! Egentlig burde jeg nok ha sovet en når prinsessa tok duppen sin, for vi har begge blitt så innmari forkjøla, og det går sånn ut over nattesøvnen, men siden jeg ikke er noe god på dagsoving (blir helt tommelomsk resten av dagen da), så sitter jeg altså her...og rydder og ordner med bildene mine....Hihi!

Ønsker alle sammen en fortreffelig fin Lørdag!

2 fortryllende kommentarer:

Monica sa...

Jeg scrapper mine favorittbilder i album, helst de bildene med en fortelling til. Men har en del flotte bilder fra ferier, turer osv, jeg var innom vistaprint.com å fikk laga meg et par album der til en ok pris. må innrømme at min pc er full i bilder, som det aldri blir brukt til noe, men prøver ihvertfall å tatt vare på de fineste

pyngvild sa...

Jeg prøver å være flink til å laste opp alle bilder jeg vil ta vare på til flickr-kontoen min. Både fordi jeg har opplevd å miste flere år med bilder etter virus på både maskinen og "back-up-maskinen" samtidig. Og fordi de har mange fine samarbeidspartnere, så innimellom bestiller jeg bilder som klistremerker, postkort og akkurat nå jobber jeg med en bildebok. Det er så lettvint når bildene først ligger der, og man kan jo printe bare få eksemplarer og gi til familie, til helt OK priser, så det er planen for julepresanger i år. Men ja, bildebehandling og opprydding av uendelige mapper med tusen bilder tar tid. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...