21 mai 2014

Rabarbra fra egen hage


Disse er det en liten prinsesse som har gått og lurt og spekulert lenge på når vi kunne smake på. Og, for et par dager siden fikk hun klarsignal fra mammadamen om at NÅ, nå kunne hun få plukke seg EN stilk og få smake på med sukker i skål. Jeg lurer på om hun kanskje hadde trod at dette var en av de søte fruktene, men til tross for diverse grimaser, sa hun at det var godt...faktisk:).

For meg som er vokst opp litt sånn på landet, er det en fryd å endelig ha rabarbra i hagen. I fjor, før snøen la seg handlet vi en liten sped plante fra det lokale hagesenteret, og satte i jorda. Når jeg tenker meg om var det vel en god stund før snøen kom, men den ble aldri spisbar i fjor. Men, i år har den vokst seg stor og frodig, og det er ikke så lenge før jeg kan høste den...MEN, hva skal jeg lage av den da tro? Syltetøy? Det er ikke til så mye i såfall.

Har du noen gode forslag til hva jeg kan bruke årets rabarbra til, legger du bare igjen tipset i kommentarfeltet under her. 


Og nai, sukkerdypping tror jeg vi er ferdig med for i år...hihi...2 fortryllende kommentarer:

Anna GL sa...

Jeg har også fått hage og rabarbra, så nå lurer jeg veldig på hva jeg skal gjøre med alt. Jeg er veldig glad i rabarbrasuppe, men siden jeg er gravid skal jeg visst være litt forsiktig med inntaket av rabarbra. Derfor tenkte jeg egentlig å lage en dose syltetøy som jeg kan lagre til høsten og vinteren. Og kanskje kan vi kutte opp i passende biter og fryse ned, slik at vi kan lage rabarbrapai i løpet av sensommeren og høsten? Fortell oss når du har bestemt deg da. :)

Åshild sa...

Hei ;)
Ja det er jo så kjekt å ha egen rabarbra og annet grønt og fruktig i hagen! Savner det fra oppvekst på gård. Det beste å bruke rabarbra til er uten tvil rabarbra terte, etter min mening hvertfall ;) Suppe er også veldig godt !
Uansett må dere nyte den ;)
Lykke til med kokkelering!
Klem fra meg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...