30 august 2010

Om gull og gråstein....

...For de fleste har vel hørt om ordtaket "å gjøre gråstein om til gull"....
Og det har jeg gjort i helga...Eller ikke helt da.
På søndag hadde nemlig ikke jeg og prinsessa så masse å finne på, men etter et kjapt nettsøk så fant vi et loppemarked i Drammen, og POFF! avgårde for vi! For mammadamen liker loppemarkeder skjønner dere (eller, det har dere vel skjønt for lenge siden tenker jeg;)), og etter langt om lenge (jeg er nemlig en mester i feilkjøring - med eller uten GPS, spiller ingen trille) havnet vi først laaaaaaangt utpå landet, og måtte snu og kjøre tilbake mot Drammen igjen (men vi fikk da sett en del fine landlige omgivelser om ikke annet. Prinsessa fikk til og med sett en helt ekte maisåker!). Men, vi fant da frem til slutt, bare halvannen time til de stengte og greier, og vi fant noen skatter som ble med oss hjem. Blandt annet en telefonbenk, som det i grunn var prinsessa som fant først, helt på slutten da vi var på vei ut og hjem. Jeg spurte loppemannen hva han skulle ha for denne, ikke fullt så vakre tingesten, litt ødelagt, men med stort potensiale i følge prinsessa og mammadamen. Joda, han ville ha 20kr, og det fikk han også.

Så fant vi veien hjem, prinsessa fant etterhvert veien i seng, og mammadamen fant frem maling og grunning og det som ellers trengs når et møbel skal få nytt liv.

Her er bildene:
Teksten er fra en sang av Kari Bremnes, og den minner meg sånn om mannen min...som jeg tenker jeg kommer til å bruke noen timer på å skravle med nettopp ved denne benken, for han er jo stadig ute og farter. Det eneste som mangler nå er ny knott, og jeg har en viss idè om hvordan jeg vil at den skal være, så er det bare å finne den da;). Den gamle får gjøre nytten så lenge, selv om den egentlig er ferdig i tjenesten.

Så, som dere skjønner, det trenger ikke koste allverden å få til noe morsomt og fint. Stoffet hadde jeg fra før, og er et grovvevd (altså litt tykt stoff - jeg tror faktisk det er møbelstoff) bommullsstoff med blå striper, og malingen hadde jeg fra før etter at jeg malte bordene til sykroken min. Stifter og stiftepistol fantes i huset fra før, likeså koster og ruller. Måtte ut å kjøpe halvblank hobbylakk, for det hadde jeg ikke fra før - bare matt. Så Benken kom nok på litt over 20,- kr til slutt, men jaggu ikke så mye. OG, jeg liker den!!!

God mandagskveld til alle sammen!

5 fortryllende kommentarer:

Pia sa...

Maling kan gjøre en stor forandring, ja!

Siv sa...

Benken ble jo utrulig flott. Utrulig hvilken skatter en kan finne om en bare har øynene og foestillingsevnen i orden :)
Ha en hærlig uke
Klem fra Siv

Anne Line sa...

Oi for ei kreativ dame du er!
Benken ble jo rett og slett fantastisk.
Ha en fortsatt trivelig dag.
Klem Anne Line

maanebarnet sa...

Tusen takk dere!!!
Bl eveldig fornøyd selv, og gleder meg til å få knotten på. Kan være den får en "gardin" under setet også, tror det kan bli koselig.

house of hopen sa...

Wow, så lekker den ble!!!
Jeg elsker looken med teksten og den stripete puta.
Bare et tips: De har mange lekre knotter hos Mols på Sandvika Storsenter.

Beste hilsen fra Lille My

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...