23 januar 2011

Hærlig helg!

Her forklares ISO verdiene, lukkertid og blenderåpning på en enkel og lettfattelig måte.
I helgen har jeg som tidligere nevnt vært på fotokurs med Morten M. Løberg i Kursfabrikken.
Dette var et grunnkurs - et ganske teknisk et faktisk, for jeg var interessert i å bli sikker i bruken av de manuelle instillingene på kameraet mitt og å virkelig skjønne dette med Lukkertider og blenderåpning.

Nå hadde jeg lest meg opp en del før kurset, og begynte for en liten stund siden å fotografere helmanuellt (for å tvinge meg selv til å skjønne dette), og på kurset fikk jeg en hærlig bekreftelse på at endelig har jeg fått dette inn. For systemet kan være forvirrende - veldig forvirrende - når man først begynner og skal forstå dette, men som sagt, YES! endelig, så tror jeg det sitter. Og det åpner for mye mer kreativ fotografering tenker jeg, for da stopper ikke teknikken meg lenger i å oppnå de bildene jeg vil ha.

Dette er forresten et kurs jeg kan anbefale for den som ønsker å lære deg kameraet sitt, og teknikkene for å utnytte dette til det fulle, selv om man ikke er en dreven fotograf (det er jo det du drar dit for å lære). Kursholderen forklarte alt på en veldig forståelig og lettfattelig måte, og det ble aldri kjedelig (selv på de tingene der jeg er "stødig som fjell" fra før, så var det helt ok å høre om dette likevel).

Her er noen av bildene jeg tok på kurset. Ikke kjemperevolusjonerende, men mine bilder er det nå likevel;)


5 fortryllende kommentarer:

Sandra Stølen sa...

Kjempe fine bilete! Dei manuelle innstilingane har nok biltt terpa på eit par gonger frå mi side også, men ein får så mykje meir ut av kameraet når ein fyrst kan det :)

Ingrid Helene sa...

Du er og vil bli en god fotograf :)

Ps: du... har du tenkt å feire jul helt til påske..hi hi

Fru R. sa...

Flotte bilder!
Kjente at jeg må melde meg på fotokurs som følger med kamera jeg fikk til jul...
Kommer nok til føle meg litt dum, må begynne fra scratch.

maanebarnet sa...

Sandra: Ja, sant det er mye mer gøy å skyte manuellt. Liker kontrollen så godt jeg.

Ingrid: Tusen takk! Bildene er på vei til deg;). Og neida, må bare få somla meg til å lage ny header;)

Fru R.: Tusen takk! Kurs var velidg morro og ike minst nyttig! Og det er ingen grunn til å føle seg dum! Man må jo begynne et sted, og man går jo på kurs for å lære;). Hopp i det, og kooooos deg masse underveis!

Muviduki sa...

Nyydelige bilder! Var fotokurset bra? Kan tenke meg å gå et grunnkurs selv.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...