17 februar 2012

Når en liten mus skal ut og gå....


I år er der hakkebakkeskogen som er tema for karneval i barnehagen, og prinsessa hadde veldig lyst til å være bestemor skogmus. Så, hva gjør mammadamen da da. hihi! Først, utsetter man hele greia til kvelden før den store dagen (anbefales egentlig ikke). Så går man ned i sykroken etter å ha kikket i bildearkivet og funnet et bilde av bestemor skogmus, og tegner arbeistegninger til kostyme. Så far, so good. Så finner man stoffer i riktige farger og passende kvalitet (HA! Der ser du pappamannen - det ER lurt å samle på alt mulig!!!), tegner mønster ut i fra arbeidstegningen, klipper og limer litt. Så klipper man ut alle mønsterdelene - jeg valgte å kjøre full pakke med jakke med ordentelig knepping, skjørt med underskjørt, rysjekanter og mammelukker. I mangel av hatt fikk en hårbøyle med hjemmesnekra museører duge.

På øverste bildet ser dere arbeidstegningen (trenger ikke være mer avansert enn det),  og jakken mens jeg holder på å modellere krage av en gammel blondebrikke fra loppis. Skjørtet har fått musehale, for det må jo en bestemormus ha.

Dere kan tro det var en liten prinsesse som var VELDIG fornøyd i dag morrest da hun fikk se alt.
Tidsforbruk: ca. 4t (takk og lov at jeg er dreven i faget, for jeg rakk det hele innen halv tolv, og kunne legge meg i folkelig tid).

Fin ikke sant!

PS! Ikke de beste bildene, for disse er skutt med mobilen - i kjelleren - klokka halvtovlish....Men, de får duge....

OBS! Bildene skal ikke kopieres eller benyttes under noen omstendigheter uten tillatelse fra Fotografen. © Ann Sissel Holthe // All images are copyrighted and can not be used in any way without the permission of the owner. Copyright © Ann Sissel Holthe All rights reserved.

2 fortryllende kommentarer:

I en Sving sa...

Så nydelig kostyme. Sikkelig forseggjort og flott.
Ha en super helg :)

maanebarnet sa...

Tusen takk!
Super helg til deg goså!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...