08 februar 2012

Restaurere gamle bilder | BildebehandligDette er et gammelt bilde av mine besteforeldre som jeg fikk på epost av min tante her for litt siden. Jeg elsker bildet, men det var veldig kornete, blasst og i det hele tatt slitt og ikke så pent lenger. Etter ca. en times jobbing i Photoshop og Lightroom ble resultatet som vist her. Fint ikke sant! Nå ligger bildet på printeren og tørker her, og er klar for glass og ramme om litt.

Hvis du har gamle bilder som du egentlig liker veldig godt, men som du syns er for slitt eller ødelagt til å ha på veggen, så er det altså mye mulig at det går an å restaurere bildet sånn at du kan ha glede av det i mange mange år fremover. Ta gjerne kontakt for mer info og priser om du ønsker hjelp til dette. Jeg scanner også bilder fra pappirkopier og kan digitalisere gamle bilder om ønskelig. Jeg hjelper deg gjerne!

2 fortryllende kommentarer:

vår lille verden sa...

Hei..Utrolig resultat!Så snill du er som vil hjelpe..
Jeg har lenge ønsket meg fotoshop men skjønner ikke åssen jeg skal få tak i det eller bruke det..
Man lærer så lenge man lever:O))
Nyt kvelden..
klem

maanebarnet sa...

ja sant det ble fint! Det er jobben min å hjelpe med sånne ting, så det er bare morro.

Photoshop får man kjøpt flere steder. Mener eple-butikkene har dem, og så finner du det hos MPX.no. Ser at fullversjonen av PS CS5 koster 8790,- hos sistenevnte, men jeg kan anbefale Photoshop Elements, som er en mindre variant av hovedprogrammet, til dem som bare skal ha et fotoredigerisnsprogram til hobbybruk. Masse muligheter i dette, og så koster det hyggelige 690,- hos mpx (jeg er ikke sponsa altså, men jeg tror disse er blandt de rimeligste, og de sender jo til hele landet). Så det var et lite programvaretips fra meg da. Å løre seg programmer kan man gjøre med flere metoder, men de mest brukte er vel prøv og feile-metoden eller kurs.

Fortsatt finfin Onsdag

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...