22 januar 2012

Hvordan sy en enkel "sovepose" til små klatrete frø

Jeg har lenge tenkt å lage litt finere tegninger til denne DIYen. I går kveld fikk jeg endelig satt meg ned og kose meg litt med tusjer og blyant igjen.

Dette er en enkel forklaring på hvordan man enkelt kan lage sovepose til barnet sitt når det begynner å finne ut hvordan man klatrer ut av senga. Eller, til de små søte som sparker av seg dyna i tide og utide. Jeg tar utgangspunkt i at man har en body (evt. genser) som passer fint til barnet som skal ha posen akkurat nå.
Fig.1
Her ser man hvordan man legger bodyen på et mønsterpappir (ruller med mønsterpappir finner man bla.a. hos Stoff & Stil, og enhvær stoffbutikk med respekt for seg selv burde også ha dette for salg). |

1. Man tar en genser eller body som passer barnet (litt for stor gjør ingenting, men må ikke blir for stort i hals og ermehuller, for da smetter bare den håpefulle rett ut av den igjen). Brett denne først i to slik som vist med sorte streker på illustrasjonen Helt i bunnen av innlegget). Det er lurt å legge den som på tegningen til venstre, der forsiden kommer ut, så har duoppmerking  til både for- og baksiden). Tegn også litt større utringning i ermehullene enn på bodyen/genseren, for å få litt bevegelsesvidde.

2. Legg genseren på et stort ark/mønsterpapir om du har (sammenteipede avissider kan og funke, men pass på så ikke trykksverte farger over på stoffet!!!), og tegn rundt genseren. Merk av for hvor halsringningen går både foran og bak. Tegn av armhullene omtrent sånn som de er på genseren/bodyen.


Fig.2
3. Nå tegner du selve posen som vist med røde streker (på grunntegningen nederst i innlegget), samtidig som du fortsetter streken midt foran/bak til du har den ønskede lengden på posen (barnets høyde + litt til så den blir romslig på beina).

4. Du har nå selve grunnformen på posen!

5. Nå legger du et nytt ark oppå tegningen (må kunne se igjennom dette), og tegn av en mønsterdel til som har halsringningen til bakdelen.

Nå har du to mønsterdeler: FORAN & BAK

6. Klipp ut mønsteret og så kan du klippe ut mønsterdelene i stoff.

7. I ene siden skal det være glidelås (kan evt være midt foran eller midt bak, men da må du ikke legge mot brett, men ha søm der i stede). Mål fra underermsåpningen og så langt som glidelåsen skal være. Sett et merke som markerer dette.

8. Nå kan du sy sammen delene. Skuldersømmer og rundt posen, minus der glidelåsen skal være. Sett i glidelåsen, og sy enten i kantebånd i halsen/ermene, eller kaste over kantene og brett inn å sy (ikke like fint som kantebånd, men det funker). Du kan også evt. ha belegg for å få det pent.


LYKKE TIL!!!
Fig.3
Når du er ferdig skal du nå sitte med en pose som ser ut omtrent som dette. Praktisk og fint!

Veldig enkel, men beskrivende arbeidstegning. Lykke til!
Jeg har innimellom lurt på om det faktisk er noen som har laget sovepose fra denne tutorialen. Den er i allefall en av de mest besøkte innleggene her i bloggen, så mange har i allefall sett den. Nå kan du legge link til din pose her hos meg. Vis din kreasjon frem for omverdenen! Slik gjør du: Du lager et eget innlegg i bloggen din, der du legger ut bilde av soveposen. Så kopierer du URL-koden (det er den adressen som kommer opp der man skriver http://dinblogsnavn.blogspot.com/innleggstittel/ (f.eks)), og limer den inn etter instruksjonene i linkeverktøyet under her. Gleder meg til å se DIN pose:).

1 fortryllende kommentarer:

Mrs. Bårdsen sa...

Takk:)
Dette skal prøves!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...